Zdieľať recept

Vegánska opekaná ryža

Opekaná ryža. Pripravená zo sójových rezancov.

Goody Foody rezance sójové 200g Sójové rezance 90g

 

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Deň vopred si uvaríme sójové rezance. Poriadne ich vyžmýkame a necháme marinovať aspoň 30 minút.
  • 2.Na panvici si opečieme cibuľku s troškou soli, papriky a čierneho korenia a odstavíme na bok.
  • 3.Postupne polievame marinádou a opekáme rezance kým sa nám spraví na povrchu chrumkavá "kôrka".
  • 4.Vo woku opečieme ryžu. Podľa potreby ju polejeme sójovkou, cesnakovým granulátom, jemne okoreníme. Ryžu opekáme cca 5 minút, kým nezačne ryža "pukať" a chrumkať.
  • 5.Všetko spolu na panivici zmiešame a ešte na pár minút opražíme aby sa nám skombinovali chute.
  • 6.Ryžu môžeme posypať kombináciou sezamu, opraženej cibuľky a chilli omáčky Sriracha. Alebo iným podľa chuti.
  • 7.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Vegánska opekaná ryža?
Kliknite pre hodnotenie

captcha

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 hrnčeka ryža
  • 80 g sójové rezance
  • 1 ks stredná cibuľa
  • Do vody na sóju:
  • 2 hrnčeky zeleninový vývar
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL červená mletá paprika
  • 2 PL sójová omáčka
  • 1/2 ČL čierne mleté korenie
  • Na ryžu:
  • podľa potreby sójová omáčka
  • podľa potreby cesnakový granulát
  • podľa potreby čierne mleté korenie
  • Na hotový pokrm:
  • cibuľa (smažená)
  • sezam
  • chilli omáčka

Marináda:

  • 2 PL omáčka barbecue
  • 1 PL med (púpavový)
  • 2 ČL mletá červená paprika
  • 1/2 ČL čierne mleté korenie
  • 2 PL sójová omáčka
  • 1 a 1/2 ČL cesnakový granulát
  • 1 a 1/2 PL olej
  • 1/2 PL ocot
  • podľa potreby soľ