Návod na prípravu
- 1.Najemno nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme ryžu, opražíme, podlejeme trochou vína, privedieme k varu.
- 2.Po malých dávkach pridávame víno a zeleninový vývar.
- 3.Za občasného premiešania varíme na miernom ohni, pokiaľ ryža nie je uvarená, cca 15 minút.
- 4.Keď je rizoto hotové, dochutíme soľou a korením.
- 5.Na oleji orestujeme rukolu, pridáme sušené paradajky, Gyros/Kebab a restujeme ešte asi 2 minúty.
- 6.Orestovanú zmes pridáme k rizotu a zmiešame.
- 7.Rizoto podávame hneď, ešte teplé, dozdobíme hrachovými klíčkami.
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- Goody foody gyros/kebab 1 balenie
- 240 g jazmínová ryža
- 50 ml olivový olej
- 1 cibuľa
- Rukola
- Soľ
- Biele korenie
- 30g sušené paradajky
- 2 dl biele víno
- 350 ml zeleninový vývar
- Hrachové klíčky