Zdieľať recept

Sójové “ohnivé” rezance so zemiakovými plackami

Sójové “ohnivé” rezance so zemiakovými plackami. Pripravené zo sójových rezancov.

Goody Foody rezance sójové 200g Sójové rezance 90g

 

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Najprv si uvaríme sójové rezance. Dáme si variť pol litra vody s kockou zeleninového bujónu (alebo v osolenej vode). Varíme pol hodiny, potom rezance scedíme, vyžmýkame a zatiaľ dáme bokom.
  • 2.Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme hlivu nakrájanú na rezance, zelenú i červenú kápiu, uhorky nakrájané na kocky, pol pohára leča, čili papriku, sójovú omáčku a uvarené sójové rezance. Všetko spolu dusíme cca. 10 minút. Nakoniec pridáme kečup a zmes spoločne už len prehrejeme a odstavíme.
  • 3.Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame na jemné rezance, pridáme cesnak, žĺtky, soľ, korenie, rascu. Môžeme, ale nemusíme pridať 1 lyžicu solamylu. Placky smažíme na malom množstve oleja z oboch strán. Na polovicu placky naložíme zeleninovú zmes a preližíme.
  • 4.Dobrú chuť!
  • 5.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Sójové “ohnivé” rezance so zemiakovými plackami?
Kliknite pre hodnotenie

captcha

Ingrediencie

  • cca. 1/2 bal. alebo viac sójové rezance
  • 1 ks cibuľa
  • 4-5 ks hliva ustricová bez nožičiek
  • 1/2 ks zelená kápia
  • 2 PL červená kápia sterilizovaná
  • 2 ks kyslá uhorka
  • 1/2 obsahu pohára (cca. 0,3l) sterilizované lečo
  • 1-2 ks čili paprička
  • niekoľko kvapiek sójová omáčka
  • 1-2 PL kečup
  • podľa potreby soľ
  • podľa chuti čierne korenie
  • podľa potreby do zmesi a na vyprážanie placiek repkový alebo olivový olej
  • 3-4 ks zemiaky
  • 3-4 ks cesnak
  • podľa chuti majorán
  • podľa chuti celá rasca
  • podľa chuti soľ
  • 1-2 ks žĺtky