Zdieľať recept

Vegetarian recept | Sójové lasagne

Sójové lasagne. Pri ich príprave sme použili sójový granulát. Pri príprave lasagní môžeme použit aj Goody Foody mleté sójové mäso.

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Pripravíme si potrebné suroviny.
  • 2.Uvaríme si na kocky pokrájaný petržlen a mrkvu. Môžeme použiť aj mrazený.
  • 3.Sójový granulát si pripravíme podľa návodu. Necháme odtiecť. Potom ho pridáme do hrnca kde sa nám už praží cibuľa. Vývar si odložíme, pretože ho využijeme pri omáčke.
  • 4.Do sójového granulátu pridáme uvarenú mrkvu a petržlen, vývar zo sójového granulátu, čierne korenie, soľ, vegetu, papriku, provensálske korenie a rozpučený cesnak. Pridáme paradajkový pretlak a kukuricu, chvíľu povaríme a odstavíme.
  • 5.Pripravíme si bešamel: V hrnci speníme maslo, pridáme hladkú múku, pomiešame a vylejeme cca liter mlieka, pridáme syrokrém, cesnak, korenie, vegetu, soľ, privedieme do varu a odložíme.
  • 6.Pripravíme si pekáč. Budeme vrstviť. Začíname vrstviť. Na spodok dáme granulát, potom cestoviny, potom granulát, bešamel, cestoviny, granulát,..
  • 7.Opakujeme, ale tak, aby bola posledná, vrchná vrstva, bešamelová. Lasagne sa nemusia predvárať, ak budú celé pokryté bešamelom, pretože sa v rúre uvaria.
  • 8.Vrch môžeme posypať tvrdým syrom a dať piecť na 180 stupňov asi 30 minút.
  • 9.Dobrú chuť!
  • 10.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Vegetarian recept | Sójové lasagne?
Kliknite pre hodnotenie

Ingrediencie

  • cestoviny lasagne
  • 500 ml paradajkový pretlak
  • cibuľa
  • petržlen
  • mrkva
  • kukurica
  • 1 bal sójový granulát
  • podľa chuti korenie
  • korenie provensálske
  • cesnak

Bešamel

  • 1 l mlieko
  • maslo
  • múka hladká na zápražku
  • syrokrém
  • vegeta
  • soľ
  • čierne korenie
  • cesnak
  • tvrdý syr