Zdieľať recept

Vegan recept | Teplý vegánsky šalát so sójovými rezancami

Polníček (valeriánka poľná) so sójovými rezancami, hráškom a šampiónmi. Pripravené zo sójových rezancov.

Sójové rezance 90g

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Sójové rezance uvaríme v osolenej vode s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia. Precedíme a necháme mierne vychladnúť.
  • 2.Pripravíme si marinádu. Použijeme itrónovú (citrónová šťava, kôra, hrubozrnná soľ - premiešať vysušiť), bylinkovú rozmarínovo - tymianovú (čerstvé bylinky rozmixovanť s hrubozrnnou soľou, vysušiť) a údenú soľ (kúpená).
  • 3.2 lyžice oleja, soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak a šalviu premiešame a pridáme vyžmýkané sójové rezance. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a uložíme na hodinu na chladné miesto.
  • 4.Po hodine poprášime lyžicou kukuričného škrobu, premiešame a na rozpálenom woku s 1PL oleja rýchlo osmažíme.
  • 5.Šampiňóny nakrájame na plátky a prihodíme do woku.
  • 6.Kým sa šampiňóny smažia, vytlačíme šťavu z jednej limetky a zmiešame ju so sójovou omáčkou.
  • 7.Prilejeme do woku.
  • 8.Cukrový hrášok minútu blanšírujeme vo vriacej vode, ihneď schladíme v ľadovej vode a pridáme do woku. Minútku poprehadzujeme a odstavíme. Servírujeme s polníčkom a limetkou.
  • 9.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Vegan recept | Teplý vegánsky šalát so sójovými rezancami?
Kliknite pre hodnotenie

Ingrediencie

  • 80-100 g sójové rezance
  • 200 g hrášok cukrový
  • 3 ks šampóny portobello alebo klasické
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • šalvia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3-4 PL olej
  • 1 PL kukuričný škrob
  • limetka
  • 1-2 PL sójová omáčka
  • polníček (alebo šalát)