Zdieľať recept

Vegan recept | Korenisté sójové placky s opečenou polentou

Korenisté sójové placky s opečenou polentou. Pri ich príprave sme použili sójový granulát.

Sójový granulát 90g

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Polenta:
  • 2.Nachystáme si suroviny.
  • 3.Na tuku dáme opražiť na drobno pokrájanú cibuľu.
  • 4.Medzitým zmiešame zeleninový vývar, mandľové mlieko, šalviu, korenie a soľ.
  • 5.Keď je cibuľa opražená, dáme pripravenú zmes do hrnca a primiešame do nej polentu. Potom ju ešte minútu - dve oprážame.
  • 6.Potom natrieme na tanier v hrúbke 1-2 cm, čím hrubšie, tým lepšie bude polenta už stuhnutá držať pohromade.
  • 7.Keď vychladne, rozkrojíme ju na menšie časti a opražíme ju na slnečnicovom oleji do zlatista a chrumkava.
  • 8.Placky:
  • 9.Nachystáme si suroviny na placky.
  • 10.Sójový granulát zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Dobre ich spolu premiešame, aby sa vývar rovnomerne vsiakol a necháme vychladnúť.
  • 11.Pridáme všetky ostatné suroviny na placky (okrem oleja) a vypracujeme hustú zmes.
  • 12.Navlhčenými rukami tvarujeme placky.
  • 13.Placky vypražíme do zlatohneda. Dáme ich ešte na záver zapiecť na 5 minút na 160°C.
  • 14.Podávame so šalátom a sójovým jogurtom ako dipom.
  • 15.Servírovať môžeme so sladko-kyslým ovocným šalátom.
  • 16.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Vegan recept | Korenisté sójové placky s opečenou polentou?
Kliknite pre hodnotenie

Ingrediencie

  • 100 g polenta
  • 25 g Alsan Bio
  • 1/2 ks cibuľa
  • 50 ml mandľové mlieko
  • 100 ml zeleninový vývar
  • sušená šalvia
  • 1 PL slnečnicový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Placky

  • 50 ml zeleninový vývar
  • 1/2 ks cibuľa
  • 40 g hladká múka
  • 3 PL strúhanka
  • 1 PL sójová smotana
  • 1 PL horčica
  • 1 PL paradajkový pretlak
  • petržlenová vňať čerstvá
  • 50 g sójový granulát
  • čierne mleté korenie
  • 2 PL slnečnicový olej
  • soľ