Zdieľať recept

Boloňské špagety

Boloňské špagety. Pri ich príprave sme použili sójový granulát. Pri príprave špagiet môžeme použit aj Goody Foody mleté sójové mäso.

Goody Foody mleté sójové mäso 200g  Goody Foody mleté sójové mäso mrazené 500g Sójový granulát 90g

 

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Špagety uvaríme (10 min. v osolenej vode).
  • 2.Na lyžici oleja orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak, zamiešame. Ak je zmes príliš suchá, zalejeme ju ďalšou lyžicou oleja.
  • 3.Okoreníme troškou bazalky, oregana a mletého čierneho korenia. Pridáme suchý (neuvarený) granulát, minútu smažíme, pridáme lyžičku sójovej omáčky a vývar (bujón).
  • 4.Za občasného premiešania varíme 10 minút, pridáme malý pretlak a nakoniec povaríme ďalšie 3 minúty (resp. kým nemá omáčka solídnu konzistenciu).
  • 5.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Boloňské špagety?
Kliknite pre hodnotenie

captcha

Ingrediencie

  • špagety
  • 3/4 hrnčeka sójový granulát
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks mrkva
  • sušená bazalka
  • oregano sušené
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • 70 g rajčinový pretlak
  • sójová omáčka
  • 3 dcl zeleninový vývar