Az internetes bolt (e-shop) általános üzleti feltételei

I. cikk

Definíciók

 1. A weboldal (e-bolt) üzemeltetője az ALFA SORTI s.r.o., székhelye: Lieskovská cesta 6, 960 01 Zvolen Szlovákia, azonosító száma: 31630791.
 2. Az eladó az ALFA SORTI s.r.o., székhelye: Lieskovská cesta 6, 960 01 Zvolen, azonosító száma: 31630791.Szlovákia
 3. Az alfasorti.sk e-boltban kínált áruk és szolgáltatások szállítója az ALFA SORTIs.r.o., székhelye: Lieskovská cesta 6, 960 01 Zvolen, Szlovákia ID 31630791.
 4. A vevő az e-bolt minden látogatója, aki megrendelést készített az e-bolton keresztül. Törvény alkalmazásában. 102/2014. Coll. “fogyasztó”: az a természetes személy, aki a fogyasztói szerződés megkötésekor és teljesítésekor nem vállalkozása, foglalkozása vagy hivatása körében jár el.
 5. Az e-bolt az interneten nyilvános hozzáféréssel rendelkező számítógépes rendszer, amely áruk vagy szolgáltatások megrendelését teszi lehetővé.
 6. Az e-shop weboldalán közzétett összes termék áru vagy szolgáltatás.
 7. A megrendelés úgy jön létre, hogy megerősíti a megrendelés folyamatát az e-boltban úgy, hogy a vevő kiválasztja az árukat vagy szolgáltatásokat, beleértve a megrendelőlap teljes kitöltését.
 8. A vevő teljes mértékben felismeri az elektronikus kommunikációt, különösen az e-shop, az e-mail kommunikáció és a telefonos kommunikáció révén.

Cikk. II.

Az ár

 1. Az áruk összes felsorolt ​​ára végleges, 20% áfával.
 2. Az eladót az e-bolt weboldalán a vásárláskor feltüntetett ár köti.

Cikk. III.

Megrendelés

 1. A megrendelés úgy jön létre, hogy megerősíti a megrendelés folyamatát az e-boltban úgy, hogy a vevő kiválasztja az árukat vagy szolgáltatásokat, beleértve a megrendelőlap teljes kitöltését. A megrendelés helyes feldolgozásához szükséges a megrendelésben szükséges adatok kitöltése, valamint a megrendelt áruk vagy szolgáltatások szállítási és fizetési lehetőségeinek kiválasztása.
 2. A megrendelés elküldésével a vevő egyetért a megrendelt áruk és szolgáltatások árával, és így a megrendelés kötelezővé válik a fogyasztó számára.
 3. Az eladó általi megrendelés visszaigazolása adásvételi szerződést hoz létre, amelyet csak a vevő és az eladó kölcsönös megállapodása alapján lehet megváltoztatni, felmondani vagy kiegészíteni, hacsak jogszabály vagy szabályozás másként nem rendelkezik. Az eladó általi megrendelés visszaigazolása az áruszállítás.
 4. Miután megrendelést készített az e-boltban, a vevő automatikusan generál egy e-mailt, amely megerősíti a megrendelés kézhezvételét az e-boltban. Ez az e-mail nemmegerősíti az árut a (2) bekezdés értelmében. 3. e cikk.
 5. A megrendelés elküldésével a vevő köteles megfizetni a megrendelt áruk vételárát, kivéve, ha a felek másként állapodnak meg.
 6. Ha az eladó nem tudja maximális erőfeszítéssel teljesíteni a megrendelést vagy annak egy részét a megrendelés feldolgozásának határidején belül, például: hogy az árut nem gyártják, nem állnak rendelkezésre a gyártónál vagy a szállító külső raktárában, a gyártó olyan jelentős változtatásokat hajtott végre, amelyek miatt a megrendelést nem lehet teljesíteni, vagy vis maior okai miatt lemondhatja a megrendelést, és e-mailt küldhet a vevőnek. Az eladónak joga van a megrendelést is törölni, ha a vevő hamis vagy félrevezető információkat közölt a megrendelésben, amelyek nem ellenőrizhetők, például helytelen e-mail vagy telefonos kapcsolatfelvétel. Az ellenőrzés annak a lehetőségnek tekinthető, hogy a vevőhöz visszakapcsolják a megadott telefonszámot vagy e-mail címet. Ha a vevő kifizette az előleget, az eladó köteles azt 14 napon belül visszafizetni.

Cikk. IV.

Fizetési feltételek

 1. Az árukért és szolgáltatásokért az e-boltban a következő módokon lehet fizetni:
  1. utánvéttel (közvetlenül a futárnak fizet, amikor átveszi az árut)
  2. fizetés előzetes számla alapján – előre, az árukat a számlánkra történő befizetés után küldjük el,
  3. fizetés számla alapján, a számlán feltüntetett esedékességi dátummal,
  4. fizetés ajándékutalvány alapján.
 2. Az ajándékutalvány előre fizetett pénzösszeget jelent, amelyet a vevő elegendő, előre fizetett pénzeszköz alapján vásárolhat. A kupon érvényességi dátuma rajta van feltüntetve. Az ajándékutalvány névértéke a vevővel egyeztethető.
 3. Az egyes fizetési lehetőségek kiegészítéseit a 6. sz. Ezen Általános Szerződési Feltételek VI.
 4. Az eladó kedvezményeket adhat a vevőnek:
  1. kedvezmény az e-boltban történő regisztráció árából,
  2. újravásárlási kedvezmény,
  3. kedvezmény egyszeri kedvezménykupon alapján,
 5. A kedvezmények nem halmozódhatnak.

V. cikk

Szállítási feltételek

 1. Az eladó köteles az árut a megrendelés megalkotásától számított 30 napon belül elküldeni a vevőnek, hacsak másként nem állapodnak meg, vagy ha az áru nem határozott meg hosszabb szállítási időt. Munkaszüneti napokon és 19.12-től. 13.1-ig, 29.3-tól. 3.4-ig, 1.5. és 8.5. nem rendelünk készletet az ünnepek és a készlet miatt.
 2. Ha az áruk raktáron vannak, a lehető leghamarabb a kapacitásnak megfelelően szállítják.
 3. Az áruk 24 órán belüli kézbesítése abban az esetben lehetséges, ha a megrendelést a vevőnek munkanapon legkésőbb 12:00 óráig elküldik, míg az áruk 24 órán belüli kézbesítését egy e-mail küldésével számolják, amellyel az eladó megerősíti a vevőnek a megrendelés feldolgozását.
 4. Ha a megrendelésben több áru és szolgáltatás található, és ezek egy része nincs készleten, akkor a részleges szállítás lehetőségével tájékoztatjuk a vevőt.
 5. Az áruval együtt az ügyfélnek a gyártótól számlát (adóigazolást), utasításokat, valamint az árukra vagy szolgáltatásokra vonatkozó egyéb dokumentumokat küldenek.
 6. A teljesítés helyének azt a helyet tekintik, ahová az árut szállítják.
 7. Az eladó a következő szolgáltatásokat biztosítja a vevő számára:
  1. futárcég, a UPS, székhelye: Zvolenská cesta 15063 / 3A, 97405 Banská Bystrica
  2. személyesen a kiválasztott üzemben a megrendelés szerint,

Cikk. VI.

Szállítási, csomagolási és fizetési lehetőségek

 1. Utánvéttel történő fizetéskor (a futár átvételekor fizet) a Szlovák Köztársaság területére történő szállítással:
  1. Ha egy futárcég szállítja a raktárunkból történő kiszállítást követő 2 munkanapon belül, a maximális összeg – 6,00 € áfával
 2. A szállítási, csomagolási és fizetési lehetőségek fent említett díjai csak a Szlovák Köztársaságban történő szállítás helyén érvényesek.
 3. Az eladó megállapodhat a vevővel az áruk vagy szolgáltatások küldésének szokásos (fenti) eljárásától eltérő eljárásban, valamint ezeknek a szolgáltatásoknak az áraiban is.
 4. Az eladó olyan árukat küldhet, amelyek azonnal elérhetők a vevő számára, és a rendelés többi részét a törvényben előírt határidőn belül tovább tudja szállítani, de azzal a feltétellel, hogy a vevőnek a megrendelésben foglaltakon kívül további postaköltséget nem számítanak fel.

VII. Cikk

A tulajdonjog átadása

 1. A tulajdonjog az eladótól a vevőig az átvétel pillanatáig átruházódik a vevő által kijelölt helyre.
 2. Az eladó tulajdonjogának hatálya alá tartozó áruk vagy szolgáltatások, az eladó fenntartja a jogot, hogy a vevő panasza esetén felszerelést csak az adásvételi szerződés tárgyának teljes kifizetése idején végezzen.

VIII. Cikk

Az adásvételi szerződés felmondása

 1. A vevőnek joga van lemondani a megrendelt árukat vagy szolgáltatásokat az adásvételi szerződés megalkotásától számított 24 órán belül, lemondási díj nélkül a megrendelésre készült árukról, a fogyasztó sajátos követelményeinek megfelelően vagy kifejezetten egy fogyasztó számára.

IX. Cikk

A fogyasztó joga az áru indoklás nélküli visszaszolgáltatására és a fogyasztó utasítására

 1. Törvény alapján. 102/2014. Coll. távértékesítési szerződés vagy az eladó telephelyén kívül kötött szerződés alapján történő áruértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás fogyasztóvédelméről, valamint egyes törvények (a továbbiakban: “törvény”) módosításáról a 7. és az azt követő §-ok rendelkezései szerint. nap az áru átvételétől számítva. Ha az adásvételi szerződés tárgya áruszállítás, a fogyasztónak joga van az áruk leszállítása előtt elállni a szerződéstől.
 2. Ha a fogyasztó élni kíván ezzel a jogával, köteles legkésőbb a megadott időszak utolsó napjáig személyesen eljuttatni az adásvételi szerződés írásbeli elállását az eladó elérhetőségi címére, vagy ezt az elállást postai úton legkésőbb az időszak utolsó napjáig eljuttatni a kapcsolattartókban megadott címre. A szerződéstől való elállás értesítése után a fogyasztó köteles személyesen megküldeni vagy kézbesíteni a szerződés tárgyát, amelytől eláll, minden dokumentációval együtt – pl. az áru eredeti számláját, használati utasítását és egyéb dokumentációját, amelyet az áruval együtt, de legkésőbb az elállástól számított 14 napon belül kézbesítettek neki (a törvény 10. §-ának (1) bekezdése). Javasoljuk, hogy a vásárlók készítsék el a számla másolatát saját használatra, és küldjék el az árut ajánlott levélben és biztosított szállítmányként. Az alábbi űrlap segítségével elállhat a szerződéstől: Visszavonás az adásvételi szerződésből, amelyben szükséges kitölteni a “*” – csillaggal jelölt minimális adatokat. (http://www.nakupujbezpecne.sk/docs/form/odstupenie%20od%20zmluvy.pdf).
 3. Ne küldje el nekünk az árut utánvéttel, ilyen árukat nem fogadunk el.
 4. Az e-bolt üzemeltetője visszatér az árukért / szolgáltatásokért fizetett teljesítményt, ideértve a szállítási költségeket is az Art. §9 ods. Törvény 3. pontja. 102/2014. Coll. valamint az áruk megrendelésével kapcsolatban bizonyíthatóan felmerült költségek a szerződéstől való elállás kézbesítésétől számított 14 napon belül, de nem kell visszaküldenie a pénzt, mielőtt a leszállított áru vagy a fogyasztó nem igazolja a szállítást, ez nem érvényes, ha az eladó maga javasolta az áru átvételét.
 5. Az áru visszaküldésének költségét a fogyasztó viseli.
 6. A szerződés elállásának joga nem vonatkozik azokra az árukra és szolgáltatásokra, amelyeket a 7. §. 6 betű törvény a) – l) pontjai. 102/2014. Z Z.
 7. A fogyasztó viseli az áruk értékének bármilyen csökkenését, amelyet annak használata okoz, meghaladva az áruk funkcionalitásának és tulajdonságainak meghatározásához szükséges mértéket.

X. cikk

A szerződő felek jogai és kötelezettségei

 1. Az eladó és a vevő a szerződő feleknek minősül.
 2. A vevő köteles:
  1. vegye át a megrendelt árut,
  2. fizesse meg az eladónak az árukért a megbeszélt díjat,
  3. – ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét vagy valamint maguk az áruk átvételükkor.
 3. Az eladó köteles:
  1. szállítsa az árut az ügyfélnek a kívánt minőségben, mennyiségben és a megbeszélt áron,,
  2. az áruval együtt, vagy küldje el a vásárlónak az árukról szóló összes dokumentumot, például az áru számláját, reklamációs űrlapot, üzemeltetési utasításokat a szlovák nyelv kodifikált formájában.

Cikk. XI.

Magánélet

 1. A személyes adatok kezelése az 1. sz. 122/2013 Coll. a személyes adatok védelméről, módosítva.
 2. Az üzemeltető nem adja át a vevő személyes adatait harmadik félnek, kivéve az áruk vagy szolgáltatások átadását biztosító szállítótársaságot, vagy az ellenőrzés esetén ilyen esetben az állami hatóságokat, ezek a szervezetek harmadik felek.
 3. Az üzemeltető a következő személyes adatokat szerzi meg a vevőtől: cím, név, vezetéknév, cím, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.
 4. Az Ön által megadott személyes adatokat a megrendelés helyes feldolgozása céljából dolgozzuk fel.
 5. Az üzemeltető köteles megőrizni a személyes adatokat, mielőtt azokat illetéktelen személyek számára hozzáférhetővé tennék, akiket biztonsági intézkedésekkel kezeltek.
 6. Az érintett személynek az Art. 28. és azt követő bekezdések Törvény.. 122/2013 Coll. a személyes adatok védelméről, módosítva.
 7. A vevő vállalja, hogy megadja az ALFA SORTI sro e-mail címét, amelynek székhelye a Lieskovská cesta 6, 960 01 Zvolen, a Heureka.sk e-shop névtelen értékelése céljából, míg a kézbesítéstől számított 15 napon belül az üzemeltető automatikus e-mailt küld. üzlet.
 8. Ha a vevő beleegyezett a személyes adatok feldolgozásába az e-boltban történő marketing céljából történő regisztráció során, akkor beleegyezett abba, hogy főleg e-mail üzeneteket küldjön a kapcsolati e-mail címre, telefonos kapcsolattartással vagy e-mail küldésével a kapcsolattartási címre.
 9. A marketing és a név, a vezetéknév, a telefonszám, a cím és az e-mail cím közötti személyes adatokat öt évre nyújtják.
 10. A vevő bármikor, írásban visszavonhatja beleegyezését, fellebbezéssel a személyes adatok feldolgozásával, amelyet azonnal letiltunk vagy felszámolunk. És részünkről az Ön által megadott személyes adatokat már nem használjuk fel marketing célokra.
 11. Ha a vevő beleegyezett a személyes adatok feldolgozásába az e-boltban történő regisztráció során, a hűségprogramba történő regisztráció hozzájárult a megszerzett személyes adatok gyűjtéséhez, ideértve a megrendelésekre vonatkozó információkat is a kedvezmények biztosítása céljából.
 12. A hűségprogram személyes adatait a név és a vezetéknév, a telefonszám, a cím és az e-mail cím tartományában öt évre megadjuk.
 13. A vevő bármikor, írásban visszavonhatja beleegyezését, fellebbezéssel a személyes adatok feldolgozásával, amelyet azonnal letiltunk vagy felszámolunk. Részünkről pedig már nem fogjuk felhasználni az Ön által a hűségprogramban megadott személyes adatokat.

XII. Cikk

Kártérítés, ha az árut nem veszik át

 1. Az eladónak joga van kártérítésre (a Ptk. 420. és azt követő §-ának rendelkezései szerint), ha a vevő olyan árut rendelt, amely nem törölte, ill. nem mondott le a szerződéstől, és egyúttal nem vette át az árut a szállítótól, vagy az eladó kérésére személyes átvétel választása esetén nem vette át az árut az átvétel meghatározott határidején belül. A vevő ezzel a fellépéssel megsértette a Kbt. X 2. pont. a) levél, amely szerint a vevő köteles átvenni a megrendelt árut.
 2. A kár összegének meghatározásakor az eladó figyelembe veszi az áruk elküldése esetén a szállítási költségeket és a kapcsolódó díjakat, a csomagolással, a szállítással és a megrendelés adminisztrációjával kapcsolatos költségeket, valamint a megrendelés teljesítésével kapcsolatos minden egyéb költséget, és joga van díjat is felszámítani. sőt kiesett nyereség.
 3. Az eladónak joga van arra is, hogy ne gyakorolja a kártérítés jogát, vagy csak részben gyakorolja ezt a jogot.

XIII. Cikk

Záró rendelkezések

 1. Az eladó fenntartja a jogot, hogy a vevőt előzetes értesítés nélkül megváltoztassa és kiegészítse ezeket az általános feltételeket és panaszfeltételeket. Az általános szerződési feltételek vagy a reklamációs feltételek változása esetén a teljes vásárlási folyamatra azok az általános feltételek vonatkoznak, amelyek a megrendelés vevőnek történő elküldése idején érvényesek voltak, és ezek elérhetők az eladó weboldalán.
 2. A panaszfeltételek elválaszthatatlan részét képezik ezen általános szerződési feltételeknek.
 3. A megrendelés elküldésével a vevő elolvasta az általános feltételeket, valamint a reklamációs feltételeket.
 4. Ezeket a feeletetekek nakupujbezpecne.sk e-shop projekttervezés projektmenedzser ki
 5. Ezek az általános üzleti és panaszfeltételek a társaság székhelyén elérhetők a vásárlók számára, valamint közzéteszik az e-bolt weboldalán.
 6. Ha a fogyasztó nem elégedett azzal, ahogyan az eladó panaszát kezelte, vagy ha úgy véli, hogy az eladó megsértette jogait, lehetősége van az eladóhoz fordulni jogorvoslati kérelemért. Ha az eladó a jogorvoslat iránti kérelemre negatív választ ad, vagy a feladásának napjától számított 30 napon belül nem válaszol rá, a fogyasztó a 12. sz. 391/2015 Coll. a fogyasztói jogviták alternatív rendezéséről és egyes törvények módosításáról Az indítvány benyújtásának joga a vita alternatív megoldásának kezdeményezésére. Az e-bolt üzemeltetőjével folytatott fogyasztói viták alternatív vitarendezésének témája a Szlovák Kereskedelmi Felügyeleti Hatóság (soi.sk), vagy más, a Szlovák Köztársaság Gazdasági Minisztériuma által az alternatív vitarendezés tárgyainak jegyzékében nyilvántartott érintett jogosult jogi személy. Az AVR-szervezetek hozzájuk fordulnak. Ugyanakkor a fogyasztó a http://ec.europa.eu/consumers/odr/ címen elérhető online vitarendezési platform segítségével alternatív vitarendezési javaslatot nyújthat be. A kérelem díjairól a fogyasztó az adott AVR-szervezet weboldalán tájékozódhat.
 7. Egyébként a szabályozatlan kapcsolatokra ezekben az általános üzleti feltételekben, mint azok elválaszthatatlan részeiben (mellékleteiben), a vonatkozó rendelkezések az irányadóak, különös tekintettel az 1. sz.č. Törvény 40/1964. Sz. Törvény, 250/2007. Sz. Törvény, a 102/2014. Sz. Törvény, 122/2013. Sz. 22/2004 Coll. valamint a sz. 513/1991 Coll.
 8. Jelen Általános Szerződési Feltételek, beleértve azok szerves részeit, hatályba lépnek és hatályba lépnek 1. 2017. április.

Fenntartjuk a jogot, hogy a vásárlási feltételeket előzetes értesítés nélkül megváltoztassuk.

Panaszfeltételek

Az internetes bolt (e-bolt) panaszfeltételei

az általános szerződési feltételek szerves része

 1. Csak azok az áruk igényelhetők, amelyeket az eladótól vásároltak és amelyek a vevő tulajdonát képezik.
 2. Abban az esetben, ha a tulajdonjog az eladótól még nem szállt át a vevõre, az eladó a vonatkozó jogszabályoknak megfelelõen csak a teljes kifizetést követõen gyakorolja a panasz rendezésének jogát a 151a. A Ptk.
 3. Ha a vevő fogyasztó (természetes személy, aki nem vállalkozása, foglalkoztatása vagy szakmája keretei között jár el), akkor az összes felajánlott áru 24 hónapig garantált, hacsak az árukban másként nem szerepel, és az eljárás összhangban van a fogyasztóvédelmi törvényvel, és A Polgári Törvénykönyvről és ezekről a panaszos feltételekről. Ha a vevő nem fogyasztó, akkor az eljárás összhangban van a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezéseivel, és a jótállási idő 1 év, kivéve, ha az áruk másként rendelkeznek, és ezek a panaszfeltételek nem vonatkoznak a panaszra. A jótállási időszak az áru átvételének napján kezdődik a szállító társaságtól vagy közvetlenül az eladótól, ha a vevő személyesen veszi át az árut az átvétel napján.
 4. A vevő köteles azonnal panaszt benyújtani a szállítás kézhezvételének napján vagy az áru eladótól történő megvásárlásának napján, azonnal a hiba megtalálása után.
 5. A hibákért való felelősség nem vonatkozik azokra a hibákra, amelyeket a következő használat okoz:
  1. a hibát a vevő által okozott mechanikai károsodás okozta,
  2. a termék nem megfelelő kezelése a használati utasításban meghatározottaktól eltérő módon,
  3. az áruk használata olyan körülmények között, amelyek nem felelnek meg azok nedvességtartalmának, kémiai és mechanikai hatásainak az áruk természetes környezetében,
  4. az áruk gondozásának és karbantartásának elhanyagolása,
  5. áruk károsodása túlzott terhelés miatt
  6. az áruk felhasználása a dokumentációban, az általános elvekben, a műszaki szabványokban vagy a biztonsági előírásokban meghatározott feltételek megsértésével, vagy a garanciális feltételek egyéb megsértésével.
 6. A természeti katasztrófából eredő hibák szintén nem tartoznak felelősséggel a hibákért.
 7. A hibákért való felelősség nem vonatkozik az áruk (vagy azok részeinek) normál kopására, amelyet az áruk használata okoz. Ezért a termék rövidebb élettartama nem tekinthető hibának és nem igényelhető.
 8. Az igényelt árukat az alább felsorolt ​​címünkre kell elküldeni, de nem utánvéttel, vagy személyesen az elérhetőségi címre Az árukat megfelelő módon kell csomagolni, hogy megakadályozzuk az áruk szállítás közbeni károsodását, javasoljuk ajánlott küldeményként vagy biztosított szállítmányként történő elküldését. Az áruhoz csatolni szükséges a vásárlási bizonylat (számla) egy példányát és a hiba leírását, javasoljuk a kitöltött nyomtatott Panasz űrlap csatolását a vásárlási bizonylathoz. (http://www.nakupujbezpecne.sk/docs/form/reklamacia.pdf). A panaszokat kizárólag írásban (postai úton) vagy személyesen (nem e-mailben) kell megküldeni
 9. Az eladó megerősíti a panasz beérkezését, és a vevőnek megfelelő formában visszaigazolja az áru igényét. A panasz benyújtásának napja az eladónak történő kézbesítés napja. Ha a visszaigazolást nem lehet azonnal átadni, azt indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a panasz igazolásával együtt kell átadni. A panasz kezelésének megerősítését írásban küldjük el.
 10. Az eladó köteles a panasz kezelésének módját haladéktalanul, összetett esetekben a panasz keltétől számított 3 napon belül meghatározni. Indokolt esetekben, különösen, ha az áruk komplex műszaki értékelésére van szükség legkésőbb a panasz keltétől számított 30 napon belül. A panasz kezelésének módjának meghatározása után az eladó a panaszt azonnal kezeli, indokolt esetben a panasz később megoldható. A panasz kezelése azonban nem lehet hosszabb, mint a panasz dátumától számított 30 nap.. A panasz kezelésének 30 napos időtartamának lejárta után a vevőnek jogában áll elállni az adásvételi szerződéstől, és az áruk teljes összegét visszatérítik neki, vagy joga van az árukat újakra cserélni.
 11. A vevő jogai a panasz benyújtásakor:
  1. kijavítható hiba esetén a vevőnek joga van annak ingyenes, megfelelő és időben történő eltávolítására. Az eladó dönt a hiba megszüntetésének módjáról. A vevő a hiba kijavítása (javítás) helyett kérheti a hibás termék hibátlan cseréjét, ha az eladónak az áruk ára vagy a hiba súlyossága miatt nem merül fel aránytalan költség,
  2. olyan helyrehozhatatlan hiba esetén, amely megakadályozza a tárgy megfelelő célú felhasználását, a vevőnek joga van a tételt kicserélni, vagy elállni az adásvételi szerződéstől (visszatérítés) vagy az árengedménytől.
  3. a panasz akkor tekinthető rendezettnek, ha a panasztételi eljárás az igényelt áru leszállításával, cseréjével vagy az áru vételárának visszaszolgáltatásával, a teljesítés átvételére vonatkozó írásbeli felhívással vagy annak indokolt elutasításával zárul.
 12. Az áruk nem károsodása, ill. A csomagolás sértetlenségét (az áru átvételénél az utasításoknak megfelelően) ellenőrizni kell az áru átvételénél, mivel az áru szállítás közben megsérülhet, javasoljuk a vevőknek, hogy csomagolják ki az árut és a szállító jelenlétében ellenőrizzék. A futár aláírásával kijelenti, hogy a csomagolás sértetlen.
 13. Ezek a panaszfeltételek az általános szerződési feltételek elválaszthatatlan részét képezik, és az eladó fenntartja a jogot, hogy ezeket bármikor megváltoztassa a vevő előzetes értesítése nélkül.
 14. Lépjen kapcsolatba az alfasorti.sk, ALFA SORTI s.r.o., Lieskovská cesta 6, 960 01 Zvolen, Szlovákia marketing@alfasorti.sk

Az üzleti feltételek 2020.5.1-től érvényesek